Szülinapi játékok-Szülinapi ötletek-Gyerekzsúr

2017\04\17

LogiKoffer - Szülinapi Kincskereső Játék

Lányom szülinapi gyerekzsúrjára készülődve sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen a program. Végül rátaláltam egy nagyszerű szülinapi játékra! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas és kreatív logikai kincskereső játék, remek program ha otthon rendezitek a szülinapi gyerekzsúrt! Szeretném Nektek bemutatni ezt a játékot, ugyanis nálunk hatalmas sikert aratott a gyerekek körében. Ajánlom mindenkinek! További részleteket itt találtok: www.logikoffer.hu

Mi is ez logikoffer_szulinapi_jatek.jpga LogiKoffer szülinapi játék?

Ez egy izgalmas bérelhető logikai játékküldetés gyerekek számára, a játék során számos furfangos feladatokat kell megoldaniuk, hogy végül megtalálják az elrejtett kincsesládát. A játék egyszerre szórakoztató és gondolkodtató, trükkös tárgyakat felhasználva, rejtélyes feladványokat megfejtve kell lépésről-lépésre haladniuk, persze nagyon fontos a csapatmunka is. A játék kicsit olyan, mintha a saját otthonodat alakítanák át egy szabaduló szobává, ahol a gyerekek lesznek a játék főszereplői. A játék végén a szülinapos és a barátai is ajándékban részesültek, amit sokkal többre értékeltek így, mert saját maguknak kellett rátalálni és megszerezni. Nálunk az elejétől a végéig nagyon élvezték a gyerekek, ajánlom Nektek is, hogy próbáljátok ki! www.logikoffer.hu

Milyen tematikával érhető el a LogiKoffer játék? 

szulinapi_csomag.jpgMi a Dzsungel Kincse nevű játékküldetést béreltük ki, de van még belőle Kalózos és Párizsos tematikus játék is.
Rövid kerettörténet idította útjára a lelkes kincsvadászokat. A játék során kb. 15-20 izgalmas rejtélyt kellett a gyereknek megoldaniuk és minden részletében ötletes feladatokkal és igényes kivitelezéssel találkoztunk! Igazán kellemes meglepetés volt ezért a kedvező árért! A tematikus buli hangulatát tovább fokozta a választható szülinapi csomag, melyben designhoz illő dekorációt, jelmezek, szülinapi meghívót is kaptunk. Nem beszéléve a sok vicces extra játékról és partyzenékről. Igazán megérte az árát, mindenki nagyon jól szórakozott, még mi szülők is!

Hogyan lehet hozzájutni a LogiKoffer játékhoz?

A LogiKoffer csomagot kibérelni lehet, Budapesten a XI. kerületben vettük át és ide is kellett visszavinni, miután lejátszottuk. A játék részeként egy nagy gurulós bőröndöt kaptunk, ebben volt a játékok, feladványok többsége. Valamint volt még egy kisebb kézitáska is, az ebben lévő pár apróbb dolgot a nappaliban rejtettem el, mielőtt a gyerekek megérkeztek. Nekem összesen ennyi feladatom volt a buli előtt. A játék során azért jó ha ott van velük egy szülő, mert annyira be tudnak lelkesedni, hogy néha érdemes a helyes útra visszaterelni őket, de ehhez is kaptunk egy kis lapozgatós füzetet, a megoldásokkal. Idén így nagyon egyszerű dolgom volt a szülinapi buli szervezéssel, mivel csak megredeltem a LogiKoffer játékot az online felületen (www.logikoffer.hu/foglalas) és mindent profin előkészítettek helyettem. Jövőre biztosan újra találkozunk! Köszönöm!

gyerekzsúr szülinapi buli logikoffer szülinapi ötletek szülinapi programok

2016\12\12

Tippek gyerekzsúrra

Tutitippek gyerekzsúrra


kids-party-23.jpgBár egy bizonyos kor után már nem nagyon dicsekszünk az éveink számával, egy darabig azért nagy esemény a születésnap, amit igyekszünk méltóképpen megünnepelni - ám eleinte ehhez szülői segítségre is szükség van. Hogyan lehet elkerülni, hogy a zsúr után disznóólra hajazzon a lakás? Mivel lehet lekötni az ovis, kis- és nagy-kamasz korosztályt? Mi lehet a menü egy emlékezetes zsúron? Hogyan ünnepeljünk otthon, és hová vigyük a társaságot, ha házon kívül szeretnénk megtartani a bulit? Tippek tapasztalt anyáktól.
Egy gyerekzsúr nem gyerekjáték - állítja egybehangzóan három sokat próbált anyuka: Anna, Bea, és Éva. Ők már túl vannak sok krízishelyzeten, számos jó és rossz születésnapon, "ott felejtett csemetén és rommá bulizott lakáson". Gyerekeik között akadnak ovisok, és komoly, már-már felnőtt nagy-kamaszok. Van viszont néhány - minden korosztályra egyformán vonatkozó jó tanácsuk is.

1. Egy-egy bulira tíz-tizenkét vendégeket érdemes hívni, a meghívókat nagyjából 10 nappal előtte küldjük el. Ezekre nem csak a buli kezdő időpontját és helyszínét, de a végét is érdemes ráírni, sőt, ha "kiruccanós" program van, akkor azt is érdemes feltüntetni, hogy milyen ruhát javaslunk. Mindenképpen legyen rajta a telefonszám, ahol a szülőtársak visszajelezhetnek, hogy számíthatunk-e a gyerekre. A szülőktől - főleg a fiatalabb résztvevők esetében - ilyenkor kérdezzük meg, hogy a csemete nem allergiás-e valamire, van-e olyan, amire vele kapcsolatban figyelni kell. A nagy esemény előtt egy-két nappal érdemes rátelefonálni minden meghívottra, nehogy elfelejtkezzenek a dologról.

2. Ha otthon bulizunk, jó szolgálatot tehetnek a műanyag- vagy papírpoharak, tányérok, műanyag villák. Nem csak azért mert nem kell mosogatni, de azért is, mert ezekre rá lehet írni-rajzolni a gyerek nevét vagy jelét, hogy megtalálja.

3. Üdítőből, ásványvízből érdemes ráhagyással vásárolni, a gyerek vendégségben mindig szomjasabb, mint otthon.

4. A háziállatokat - kutyákat, cicákat - helyezzük biztonságba. Még a legbékésebb négylábúak is nehezen viselik, ha egyszerre egy tucat kiskorú nyúzza őket.

Házibuli - ovisoktól a kisiskolásokig

Anna háromgyerekes édesanya. A legidősebb csemete már 12 éves, a kicsik viszont még csak mostanában ünneplik az 5. illetve a 7. születésnapjukat.

"Nálunk az ősz igazi szülinapi szezon. Nem csak azért, mert a nagylányom szeptember végén, a kisebbik fiam pedig október elején született, de azért is, mert sok nyári születésnapot ilyenkor ünneplenek meg a barátok és szüleik, hogy a vakáció alatt szétszéledt társaságból se hiányozzon."

Anna szerint a kicsiknek a legnehezebb ütőképes házibulit szervezni. "an azért néhány trükk, ami ilyenkor bejön.

"Mivel a gyerekek nem egyszerre érkeznek a nappaliban berendezünk egy "mozisarkot" a padlón is használható párnákkal, 20-25 perces rajzfilmekkel, 1 literes poharakba töltött pattogatott kukoricával, és üdítővel. Utóbbit olyan poharakban érdemes porciózni, mint a moziban: tehát aminek van teteje is, így nehezebb kiborítani. Előkészítünk egy kis asztalt az ajándékoknak, ide kerül minden, amit a vendégek hoznak, mivel a gyerek ilyenkor rengeteg édességet kap, ha ezeket befalják, abból tuti gyomorrontás lesz."

Programok és menü

Anna a kisebbek szülinapi zsúrját soha nem vállalja be egyedül: a férjén kívül egy-egy szülőtársat is meg szokott kérni, hogy segítsen.

"Tíz óvodás rosszabb, mint egy zsák bolha - majdnem kizárt, hogy ugyanazt akarnák csinálni. Pedig isteni szülinapi programokat eszeltünk ki az évek során. Itt van pl. a Most mutasd meg! A dolog úgy működik, hogy a fiataloknak egy-egy fülükbe súgott tárgyat kell elmutogatni. Az időt egy másfél perces homokóra méri; ez idő alatt mindenki találgathat, akinek először sikerül kimondani a szót, az kap valami apróságot, ahogy az is, aki mutogatott."

"Ennél a korosztálynál népszerű a mesélős játék is, olyan történetet kell elmesélni, amiben sok szereplő - mondjuk nyuszi, róka, gomba ház, szerepel. A szerepeket kiosztjuk a játékosok között és aki a nevét hallja, annak tapsolni kell. Aki elrontja kiesik."

"Persze nem minden gyereknek tetszenek egy ilyen játéko: kekik a "csendsarokba" krétát, színes ceruzát, rajzlapot készítek be, hogy el tudják foglalni magukat."

Anna szerint az ovisoknak teljesen felesleges puccos szendvicseket gyártani: a felkarikázott, finomságokkal megkent kifli pont jó erre a célra, ahogy a pogácsa, a keksz, vagy más apró süti is.

"Az itókák lehetnek rostos üdítők, limonádé, tea - a szénsavas üdítők veszélyesek lehetnek a gyerekgyomrokra. Természetesen a torta kihagyhatatlan, ehhez azonban ismét egy helyre kell gyűjteni a "bandát". Rendszerint ez a buli utolsó fejezete is, úgy időzítem, hogy mire elfogy, már viheti is haza a csemetét a szülő."

96cf9c47ac7bf114ab778dd3ab0e6fc5.jpg

Bulik külső helyszínen

A kisebbekkel elég zűrös nagyobb kirándulást szervezni. Egy időben elég nagy divat volt gyorsétteremben rendezni a bulit, ennek az az előnye, hogy nem jár kosszal, rögzített a vége, és a gyerekek imádják az itteni menüt.

A hátránya viszont, hogy drága, és sok szülő nincs is elragadtatva az itteni gyorskajáktól. Egy fokkal jobb a játszóház, ahol rugalmasabbak az étel és ital tekintetében.

"Tartottunk már bulit az Állatkertben, remekül sikerült. Az egyik legjobb összejövetel egy elkerített játszótéren zajlott, bár kicsit nehezítette a helyzetet, hogy több ott játszó lurkó spontán csatlakozott a bulihoz. Ott a "ragadós majom" játéknak volt a legnagyobb sikere. Ez úgy zajlik, hogy az első majom elkezd mókázni, mondjuk fél lábon ugrál és vakarózik, és akit megérint, az "elkapja a hülyeséget" és maga is terjeszteni kezdi. Ha mindenki átalakul, akkor hirtelen mindenki jó majom lesz, majd kezdődik előröl a dolog."

A kiruccanós bulik sokszor azt is meghatározzák, hogy mit lehet enni-inni. Ha viszont van módunk "hazaiból" megoldani a dolgot, akkor pogácsán, muffinon, kekszen kívül nem érdemes mást vinni, és italt is csak zárható pohárban kínáljunk.

Házibuli - kiskamaszoknak

Bea két lánya már kinőtt kisgyerekkorból, egyikük 9, másikuk 11 éves.

"A hölgyek eben a korban már a felnőttes szórakozás hívei: szeretnek táncolni, karaokézni, kártyázni. Csakhogy a fiúkat minderre sokkal nehezebb rávenni, ezért szükség van alternatívákra is. Hihetetlen sikere volt pl. a bingónak: házilag gyártott játéktáblán leshették a srácok, hogy kihúzzák-e a számaikat. Egy csokiért vagy kisautóért olyan vöröslő füllel izgult és ikszelt még az osztály fenegyereke is, mintha a világ legbecsesebb nyereménye lett volna a tét."

"A Twister is jó szolgálatot tett, ahogy a "gyorsan kipörgő" sok személyes társasjátékok, a ki nevet a végén, jenga és társaik."

Bea lányai a bulikaját is felnőttesen szeretik, igaz, ők már az előkészületekben is részt vesznek.

"Szendvics, mini-fasírt, esetleg mártogatósok - ezek nagyon népszerűek. Ahogy - akárhogy ellenzem - a hasábburgonya, hal-rudacska és társaik. A szénsavas üdítők sem a kedvenceim, de ilyenkor engedélyt adok rájuk. De a lányok nem csak a kajában segítnek: egymással versengve díszítik fel a nappalit, de nem boltban kapható kész dekorációval, hanem saját kézzel gyártott, egészen pontosan hajtogatott origamival - madarakkal, lampionokkal, virágokkal. Nálunk a tortán csak egy-egy gyertya van, vagy esetleg számgyertya, viszont mindenki annyi szál virágot kap, ahány éves, és ezt a csokrot állítjuk az asztalra."

Kimozdulósok 14 éven alul

Bea is próbálta már a gyorséttermi egyen-szülinapot - egyszer és mindenkorra elege lett belőle.

"Amíg volt kertünk, nem volt gond, hol legyen a szülinapi buli, ha sütött a nap. Ilyenkor lehetett kincset keresni: vagyis nyilak, útjelző táblák, jelek segítségével felkutatni, hová dugták a gondos szülői kezek az édességet, és egyéb apró ajándékokat. Amikor lakásba kötöztünk, nagyon hiányzott a "zöld szülinap", így kötöttünk ki a margitszigeti Nagyréten. Ott egy piknik asztal, és néhány pléd segítségével olyan bulit lehetett rittyenteni, hogy szinte divatot teremtett.

A hagyományos labdázós, tollasozós szabadtéri játékok mellett a fényképezkedés a legnagyobb buli. A srácok egymást "állítják be" egy-egy jó fotóhoz: akár úgy, hogy valami történetet találnak ki, és a végeredmény egy fotó-képregény lesz, akár úgy, hogy verseny van a legjobb csoportkép címért.

A zöldbulin persze nincs rántott husi, van viszont mosott, darabolt gyümölcs, tisztított dió, mogyoró, sós, vagy édes apró süti, muffin, pogácsa, hasé, kóla. A nagy rohangálás után egyébként a víz is jobban fogy, mint a kóla.

Forrás: www.origo.hu

születésnap szülinap zsúr szülinapi gyerekzsúr szülinapi buli szülinapi zsúr szülinapi játékok zsúrjátékok

2016\12\01

Kérdések és válaszok a gyerekzsúrról

Hány éves kortól rendezzünk szülinapi zsúrt a gyermekünknek?

Gyermekünk harmadik születésnapjára már rendezhetünk bulit, de erre még csak néhány (3-6 gyerek) gyereket hívjunk meg. Ilyenkor célszerű még, hogy a vendégek szülei is maradjanak és a parti ne legyen hosszabb 3 órásnál. Viszont 4 éves kortól már nyugodtan lehet hosszabb a buli, több a meghívott (10-15 gyerek) és a szülőknek sem muszáj maradniuk: legyen a zsúr a gyerekeké! Persze tehetünk ebben kivételt is, szülők jelenléte segítség is lehet, de egyben velük is kell foglalkozni, ami feladatot ró a vendéglátó szülőkre. Ha úgy gondoljuk, hogy szükségünk lesz egy kis levegővételre a buliban, rendelhetünk külső segítséget is, animátort,  bohócot, vagy profi arcfestőt.

gyerek_szulinap.jpg

Mikor tartsuk a gyerekzsúrt?

A legideálisabb az ünnepelt születésnapjához legközelebb eső szombat vagy vasárnap délután. Természetesen célszerű rugalmasnak lenni az időponttal kapcsolatban, ha ez a nap éppen hosszú hétvégére vagy óvodai programra esik. A legideálisabb a szombati nap, és azon belül a délután kettő vagy három óra körüli kezdés. Az időpontot ideális esetben 4 héttel a zsúr előtt fixálnunk kell. Remélhetőleg minden meghívottnak megfelelő lesz az időpont, de nem kizárt, hogy nem, vagy valami közbejön. Esetleges lemondásokra érdemes a gyereket is felkészíteni. Alapvetően azonban törekedjünk arra, hogy minden “fontos” meghívottnak (a legjobb barátoknak) megfelelő időpontot találjunk.

Hol rendezzük meg a bulit? Otthon vagy más helyszínen?

Egy időben elég nagy divat volt gyorsétteremben rendezni a bulit, ennek az, az előnye, hogy nem jár kosszal, rögzített a program vége, és a gyerekek imádják az ottani menüt. Viszont ha gyorsétteremben vagy játszóházban ünnepelünk, akkor gyerekünk nem érzi magát otthon, ettől esetleg bizonytalan lesz. Ezért az idegen helyen tartott buli főként már nagyobb, kisiskolás gyerekeknek javasolt. Az otthoni buli előnye, hogy könnyebb az előkészítés és a lebonyolítás, kényelmes, és viszonylag időjárás független. Óvodás korú gyerekek esetén leginkább az otthoni zsúr javasolt.

Hogyan készüljünk elő a zsúrra?

A házon, teraszon vagy lakáson belül is jobb, ha egy helyiségbe szűkítjük le a zsúr helyszínét. Nem szerencsés az, ha az egész házban vagy lakásban bóklászhatnak a gyerekek. Ha csak egy adott területen vannak, sokkal könnyebb vigyázni rájuk és sok balesetet, problémát is megelőzhetünk ezzel. A kiválasztott helyiséget/helyiségeket többnyire át kell rendezni. Fontos, hogy ne maradjanak elől törékeny, balesetveszélyes tárgyak (pl.: porcelán vagy üveg díszek, padlóváza, szúrós növények, olló stb.) A háziállatokat is helyezzük biztonságba. Mutassuk meg természetesen a vendégek érkezésekor hol a mosdó, hol lehet kezet mosni, hol találnak innivalót. Viszont hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy hová nem szabad bemenni. Pl. működő szabály lehet, hogy csak a dekorált helységekben szabad játszani. Ezzel a későbbi rendrakás és pakolás terhét is csökkenthetjük. Érdemes továbbá egy asztalt előkészíteni az ajándékoknak.

Kiket hívjunk meg vendégül?

Fontos, hogy hagyjuk a gyereket eldönteni, kit szeretne meghívni, kivel szeret játszani (kikérhetjük az óvónő véleményét is), hiszen velük fogja a legjobban érezni magát. De ne lépje túl a megbeszélt létszámot (ne hívjon több barátot, mint akik kényelmesen elférnek a lakásban) - kiscsoportos gyerekeknél előfordul, hogy az egész csoportot meg szeretnék hívni. Készüljünk fel arra, hogy lesz olyan, akinek nem felel meg az időpont, lemondja, vagy megbetegedik, szóval tartalék belefér a létszám meghatározásánál. Ne vigyük túlzásba, ne akarjunk mindenkit meghívni, mert abból csak gond lesz a lebonyolításnál. Jó, ha a meghívó átadása mellett a meghívandó gyerek szüleivel is beszélünk. Ez főleg a kicsik esetén fontos, akik még csak el sem tudják olvasni a meghívót, illetve azért is, mert így a másik szülő is szívesebben engedi el a gyerekét. A szülőktől ilyenkor kérdezzük meg, hogy a csemete nem allergiás-e valamire, van-e olyan, amire vele kapcsolatban figyelni kell. A meghívóban szerepeljen az, hogy mettől meddig fog várhatóan tartani a mulatság. Ez számunkra is óriási segítség (hiszen látjuk, hol a fény az alagút végén), másrészt a többi szülő kb. azonos időben érkezik a gyerekért, azaz nem kell szórakoztatnunk és elbúcsúznunk egyszerre.

Mit együnk és igyunk?

A gyerekzsúr általában délutáni időpontban kezdődik, azaz a gyerekek ebéd után jönnek: ezért érkezéskor ritkán követelnek éhesen valami harapnivalót. Ha valaki mégis megéhezne, készítsünk kis tálkákba falatokra vágott gyümölcsöt, rágcsálnivalót. Terítsük meg előre az asztalt: legszerencsésebb műanyag- vagy papírpoharakat, tányérokat, műanyag villákat használni – nemcsak azért, mert nem kell mosogatni, de azért is, mert ezekre rá lehet írni-rajzolni a gyerek nevét vagy jelét, hogy megtalálja, és ezek semmiképpen sem törhetnek össze. Az itókák lehetnek rostos üdítők, limonádé, tea – ezekből érdemes ráhagyással vásárolni. Természetesen a nap fénypontja a születésnapi torta, de ezen kívül is készüljünk uzsonnára valóval. Az uzsonnára szánt ételeket (a felkarikázott, finomságokkal megkent kifli, pogácsa, a keksz, aprósütemény) is készítsük elő, hogy csak a tálalás legyen a feladat.

Milyen dekoráció illik a szülinapi zsúrhoz?

Lufi nem hiányozhat, de lehet akár színes füzér, lampion is a dekoráció. Ha időnk és energiánk engedi, dekoráljuk a bejáratot, kaput is lufikkal, üdvözlő feliratokkal. Ha lehetőségünk van rá, használjunk gyerekünk kedvenc színeit, rajzfilmfiguráit, filmes hőseit ábrázoló dekorációt. A dekoráció megadja a buli alaphangulatát, rendezhetünk kalózos, dinós, hercegnős vagy bármilyen más témájú zsúrt is.  Ne feledjük, hogy a dekoráció nagyrészt már előző nap előkészíthető, és segítséget is kérhetünk.

Mi a helyzet a testvérekkel?

Egy önfeláldozó nagymama, barátnő, vagy nagyobb testvér nagy segítség lehet a gyerekzsúr napján. A testvéreknek nem könnyű ez a nap, de ők is örömüket lelik benne, próbáljuk úgy alakítani, hogy az ünnepeltre tudjunk koncentrálni. A nagy testvért be tudjuk vonni az előkészületekbe, adhatunk kisebb feladatokat, lehet ő a készülő harapnivalók főkóstolója, vele hozhatjuk be a tortát, ő fújhatja a kicsiknek a buborékot. Pici testvér esetén jó, ha szervezünk segítséget, vagy bízzuk a nagymamára, ha úgy egyszerűbb.

Milyen program legyen a zsúron?

Ha már mindenki megérkezett, először is köszöntsük fel együtt az ünnepeltet, és vágjuk fel a születésnapi tortát. A torta elfogyasztása után jöhet a közös, vagy csoportos játék, és 1-2 óra elteltével az uzsonna, immár tartalmasabb falatokkal. Készüljünk különféle játékokkal és igyekezzünk ezekbe minden kisgyereket bevonni. Ne szervezzünk versenyfeladatokat vagy kiesős játékokat, inkább építsünk az ovisok alkotókedvére: akinek kedve van gyurmázhat, vagy celluxszal szekrényre rögzített, vagy a padlón elhelyezett nagy postai csomagolópapírra pingálhatnak, filccel, zsírkrétával, vagy festékkel. Jobb a hangulat, ha a háttérben valamilyen gyerekeknek való zene szól. Ne hagyjuk a gyerekeket felügyelet nélkül és ne hagyjunk senkit sem unatkozni! Nem jó, ha videózásba vagy tévézésbe fullad a buli. Hívjunk bohócot, játékszervezőt, arcfestőt, aki szórakoztatja a kicsiket és csoportos játékokkal is igyekezzünk lekötni a kis vendégeket.

Mire figyeljünk még?

A legideálisabb, ha a meghívott előadó programja a buli kezdete után kb. 1 órával kezdődik (mivel addigra már megérkeznek a későn jövők is és kicsit van idejük a gyerekeknek egymással játszani). Fontos szempont lehet a program kiválasztásánál a választott előadó lakhelye is (ugyanis az útiköltség az ár jelentős részét képezheti, ha pl. egy 100-150 km-re lakó művészt hívsz a partira). Nem lehet elég korán lefoglalni programot - a bohóc, bűvészprogramok mára nagyon felkapottak lettek, ezért célszerű legkésőbb 2-3 héttel a zsúr előtt lefoglalni az időpontot a választott program adójánál. Fotózzunk, filmezzünk! Ezek a legszebb emlékek nekünk és a gyerekeknek is. Hihetetlenül hangzik, de a buli után még nincs vége! A legnagyobb feladat lehet a buli utáni rendrakás és takarítás. Ha minden tökéletesen előkészítettünk, az utolsó napon (vegyünk mély levegőt és) koncentráljunk a zsúr lebonyolítására. Legyünk vidámak és élvezzük mi is a zsúrt!

 

 

 

születésnap szülinap tippek játékok zsúr szülinapi gyerekzsúr szülinapi buli szülinapi zsúr zsúrjátékok ötletek szülinapra

2016\11\27

Hogyan szervezzünk gyerekzsúrt?

gyerek_szulinap.jpgHa a gyerek boldog, mindenki boldog. És mi okozhatna nagyobb boldogságot, mint egy jól megszervezett zsúr? Nem kell sok hozzá, és mégis nagy örömet tudunk egy bulival szerezni gyermekünknek. Lássuk hát, mi a teendőnk.

Lépések

 1. Döntsd el, hol legyen a gyerekzsúr.
  • Ha nem otthon tartod, akkor elkerülöd a díszítéssel, takarítással és ételkészítéssel járó nyűgös részleteket. Viszont különösen a kisebb gyerekek idegen környezetben nem érzik magukat otthonosan, és esetleg ez megakadályozza, hogy igazán élvezzék a szülinapi bulit.
  • Ha bevállalod az otthoni bulit, akkor nyakadba veszel sok feladatot. Ugyanakkor sokkal tudatosabban tudod irányítani a zsúr alakulását, és persze a költségeket is lefaraghatod.
 2. Találd ki mi, legyen a zsúr témája. Ez segítségedre lesz a dekoráció kitalálásában, és esetleg a harapnivalók elkészítésében is.
  • Ha kisebb gyerekekről van szó, nem kell sokat agyalnod a témán. A lényeg, hogy sok lufit, színes díszt használj, melyekkel játszhatnak is.
  • Nagyobb gyerekeknél közösen is kitalálhatjátok a buli központi motívumait. Általában az éppen aktuális kedvencek lesznek a dekoráció ihletői.
 3. A meghívottak körét az életkor is befolyásolhatja.
  • Ha kicsi a gyerek, akkor érdemes családtagokat, közeli családi barátokat hívni, hiszen a kisgyerek még nem kötött szoros barátságokat. Ha van hasonló korú gyerek az ismeretségi körben, akkor mindenképp érdemes meghívni játszópajtásnak.
  • Nagyobb gyerekeknél már kialakult egy baráti kör. Érdemes inkább a jó barátokat meghívni, akikkel egyébként is sokat játszik a gyermeked.
 4. Ha otthon szervezed a bulit, tervezz néhány programot. Bár a gyerekek jól el vannak, ha megfelelő játékokat biztosítunk számukra, néhány szervezett verseny vagy közös feladat csak fokozza a hangulatot. Esetleg egy közeli parkba, játszótérre is elviheted a csapatot, ha van hozzá kedvük.
 5. Pontosan határozd meg a buli hosszát. A szülőknek fontos, hogy tudják, mikorra jöhetne vissza gyermekeikért. Ügyelj arra, hogy az időkeretet be is tudd tartani, ezzel saját magad dolgát könnyíted meg.
 6. A menüt összeállításánál több dolgot is figyelembe kell venni.
  • A gyerekek életkorát. A kisebbek nem esznek túl sokat, a nagyobbak viszont farkas étvágyúak tudnak lenni.
  • A zsúr időpontját. Általában nem a főétkezések időpontjában van a szülinapi buli, ezért érdemes inkább tízóraival vagy uzsonnával készülni. A nagy szám úgyis a torta lesz.
  • A buli témáját. Amennyiben lehet, próbálj meg a témának megfelelő harapnivalókat készíteni. A szendvicsre például különböző formákat lehet kirakni.
  • A gyerekek egészségét. Bár természetesen az édesség egyik zsúrról sem hiányozhat, de amennyire lehet, csökkentsd a mennyiséget. A menüt színesítheted gyümölcsökkel, salátával és egészséges harapnivalókkal.
 7. Ha minden készen áll, jöhet az ünnepelt, és kezdődhet a buli. Ne felejtsd el élvezni azt, amiért egész eddig fáradoztál.

Tippek

 • A zsúrra készíthetsz pinatat, melyet a gyerekek nagyon szeretnek.
 • Ha szükségét érzed, hívhatsz hivatásosokat is a zsúrra. Egy lufibohóc, vagy arcfestő remek meglepetés lehet minden résztvevő számára. Bár egy kis türelemmel te is könnyen elsajátíthatsz néhány egyszerűbb fogást, amit a gyerekek nagyon tudnak értékelni.
 • A zsúrra a meghívót közösen is készíthetitek az ünnepelttel. Mindenki örül a meghívásnak, de ha ez még egy pofás meghívóval is társul, csak jó lehet a fogadtatás.
 • Az ünnepelt testvéreire is oda kell figyelni.
  • Ha kisebb tesóról van szó, érdemes a nagyszülőket vagy egy barátot megkérni, hogy a zsúr ideje alatt vigyázzon rá.
  • A nagyobb tesókat be lehet vonni az előkészületekbe, és segítséget is kérhetsz tőle a zsúr ideje alatt, hogy figyeljen a nála kisebbekre.

Amire szükséged lehet

 • ünnepeltre
 • meghívottakra
 • dekorációra
 • játékokra
 • programokra
 • enni és innivalóra
 • vidámságra,jókedvre
 • odafigyelésre

Figyelmeztetések

 • Ügyelj rá, hogy a gyerekek soha ne maradjanak egyedül. Mindig legyen, aki felügyeli a játékukat, és azonnal ott van, ha probléma lenne.
 • Az értékes és törékeny tárgyakat érdemes óvnod a gyerekektől. A legjobb, ha még a zsúr előtt biztonságba helyezed őket.
 • Emlékezz rá, hogy ez a gyermeked napja, ne magadat akard megvalósítani. A gyerek pedig akkor fogja legjobban érezni magát, ha téged is vidámnak lát, és nem azt olvassa le az arcodról, hogy mennyire nem kívánod ezt az egész bulit.

forrás: www.hogyankell.hu/

szülinap szülinapi gyerekzsúr hogyan kell szülinapi zsúr szervezni zsúrjáték

2016\11\27

Legkedveltebb témák gyerekzsúrra

Állatos témájú dzsungel szülinapi buli

allatos.jpg

 

Cirkuszi fesztivál témájú szülinapi zsúr

cirkuszos.jpg

 

Kalózos buli fiúknak a Karib-tengeren

 

hableanyos.jpg

 

Lovas party lányoknak akár a szabadban

lovas.jpg

 

Tenger témájú Némó nyomában gyerekzsúr 

tengeres.jpg

 

Űrhajós szülinap Buzz vezetésével a Toy Storyból

urhajos.jpg

 

Vonatos - Thomas a gőzmozdony zsúr kicsiknek

vonatos.jpg

 

születésnap szülinap zsúr szülinapi szülinapi buli szülinapi zsúr szülinapi játékok

2016\11\27

20 ötlet, hogyan tedd egyedivé gyermeked szülinapját

1. Szülinapos gyermeked ágyád töltsd tele lufikkal, amíg ő alszik! 

Fill your birthday kid's bedroom with balloons as they sleep.

Így már az ébredés is meglepetés lesz. Reggel nem fog hinni a szemének!

2. Meglepheted az ajtajára ragasztott "lufi lavinával".

You can also surprise them with a "balloon avalanche."

Tudni fogod, hogy felébredt, amikor hallod a hangos nevetést.

3. Írj Neki szülinapi üzenetet a fürdőszobai tükörre!

Write a birthday message on their bathroom mirror.

Biztos nagy meglepetés lesz! 

4. Meséld el Neki születése történetét!

Tell your kid the story of their birth.

Ez egy kedves módja, hogy emlékeztesd, mennyire szereted őt!

5. Varázsold a fürdőkádját szülinapi buli helyszínné!

 

Turn their bath into a party.

Igazán új élmény lesz a tisztálkodás is!

6. Ünnepeld a szülinapját egy egész héten át!

Celebrate a "birthday week."

Csinálj mindig valami egyszerűt, de szórakoztatót, menjetek el fagyizni, vagy sétálni a parkba iskola után, minden egyes nap vezesse fel a közelgő szülinapot!

7. Lepd meg szülinapos gyermekedet egy lufi koszorúval, amikor hazatér az iskolából!

Surprise your birthday kid with a balloon wreath when they come home from school.

Elkészítéséhez csak egy kis türelem és sok lufi szükséges.

8. Tartsatok szülinapi visszaszámlálást!

Have a birthday countdown.

Ez kicsiknek és nagyoknak is jó móka lehet. A kicsik még nem tudják pontosan mikor is van a szülinapjuk, készüljünk rá!  A nagyokat a visszaszámlálás még izgatottabbá teszi, a nagy nap előtt!

9. Szolgálj fel különleges szülinapi reggelit, szülinapi gyertyával!

Serve up a special breakfast with a birthday candle.

Máris jól kezdődik a nap!

10. Szolgáld fel Neki az ételt szülinapi tányéron!

Serve your kid's food on a special birthday plate.

Olcsón megveheted bárhol, vagy ha kreatív vagy, magad is készíthetsz egyet.

11. Autós üzenettel bíztathatsz mindenkit, hogy köszöntse fel csemetédet!

Encourage your fellow drivers to wish your kid a happy birthday.

A kicsik nagyon fognak örülni a különleges figyelemnek, a nagyoknál esetleg zavarbaejtő lehet.

12. Készíttess Neki, különleges szülinapi pólót!

Present your kid with a special birthday shirt to wear.

Ez a különleges emlék megmarad Számára később is.

13. Adj Neki vicces szülinapi kitűzőt!

A fun alternative to a birthday shirt is a birthday button.

 

Itt is elkezdődhet már korábban a visszaszámlálás is!

14. Mérd meg gyermeked magasságát a szülinapján, teremts ebből hagyományt!

Make it a tradition to measure your kid's height on their birthday.

Izgalmas lesz végigkövetni, hogy mennyit nőtt évről-évre.

15. A család összes tagja mondja el a szülinaposnak, hogy mit szeret benne!

Have everyone in your family tell the birthday kid what they love about them.

Ezzel ég közelebb hozhatod a szülinapost a szeretteihez.

16. Csomagold be a tízóraiját egyedi szalvétába!

Individually wrap the items in your birthday kid's lunch.

Szerezz neki pár vidám percet nap közben is!

17. Készíts Neki különleges szülinapi trónt!

Designate a chair of honor for your birthday kid.

Nem kell más csak egy szék, no meg ki kézügyesség!

18. Készíts Neki szülinapi koronát!

Present your kid with a birthday crown.

Érezze, hogy különleges, persze nem csak ezen a napon!

 

19. Állíts össze egy vetítést az elmúlt év képeiből!

Make a photo slide show of the last year starring your birthday kid.

Jó élmény lesz együtt feleleveníteni a boldog pillanatokat!

 

20. Lepd meg szülinapi kincskereső játékkal!

Hide a present and give your birthday kid clues to find it.

 

2016\11\27

Boldog szülinapot! - A világ 50 nyelvén

1

Albán

boldog szülinapot

gëzuar ditëlindjen

2

Angol

boldog szülinapot

happy birthday

3

Arab

boldog szülinapot

aid milad said

4

Belorusz

boldog szülinapot

Z dniom naradzhennia

5

Bengáli

boldog szülinapot

subho janmadin

6

Bolgár

boldog szülinapot

честит рожден ден

7

Boszniai

boldog szülinapot

sretan rođendan

8

Cseh

boldog szülinapot

všechno nejlepší

9

Dán

boldog szülinapot

tillykke med fødselsdagen

10

Észt

boldog szülinapot

palju õnne sünnipäevaks

11

Finn

boldog szülinapot

hyvää syntymäpäivää

12

Francia

boldog szülinapot

joyeux anniversaire

13

Görög

boldog szülinapot

na ta ekatostisis

14

Hawaii

boldog szülinapot

hau'oli la hanau

15

Héber

boldog szülinapot

yom huledet sameakh

16

Hindi

boldog szülinapot

janamdin ki hardhik shubhkaamnaayein

17

Holland

boldog szülinapot

gelukkige verjaardag

18

Horvát

boldog szülinapot

sretan rodjendan

19

Indonéz

boldog szülinapot

selamat ulang tahun

20

Izlandi

boldog szülinapot

til hamingju með afmælið

21

Japán

boldog szülinapot

o tanjôbi omedetô

22

Kirgiz

boldog szülinapot

tuulghan kunung menen

23

Koreai

boldog szülinapot

saeng-eel-chook-hah-hahm-nee-dah

24

Latin

boldog szülinapot

felix dies natalis

25

Lengyel

boldog szülinapot

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

26

Luxemburgi

boldog szülinapot

E schéine Gebuertsdag

27

Macedón

boldog szülinapot

sreken rodenden

28

Maláj

boldog szülinapot

selamat hari jadi

29

Máltai

boldog szülinapot

xewqat sbieħ għal għeluq sninek

30

Mongol

boldog szülinapot

tursun udriin bayar hurgeye

31

Német

boldog szülinapot

Alles Gute zum Geburtstag

32

Norvég

boldog szülinapot

gratulerer med fødselsdagen

33

Olasz

boldog szülinapot

buon compleanno

34

Orosz

boldog szülinapot

S dniom rojdeniya

35

Örmény

boldog szülinapot

tsnounde shnorhavor

36

Perzsa

boldog szülinapot

tavallodet mobârak

37

Portugál

boldog szülinapot

feliz aniversário

38

Román

boldog szülinapot

la mulţi ani

39

Spanyol

boldog szülinapot

feliz cumpleaños

40

Svájci

boldog szülinapot

Viel Glück zum Geburtstag

41

Svéd

boldog szülinapot

grattis på födelsedagen

42

Szardíniai

boldog szülinapot

bonos annos logudorese

43

Szerb

boldog szülinapot

srećan rođendan

44

Szlovák

boldog szülinapot

všetko najlepšie k narodeninám

45

Szlovén

boldog szülinapot

vse najboljše

46

Tahiti

boldog szülinapot

ia ora te mahana fanaura'a

47

Thai

boldog szülinapot

souksaan wankeud

48

Török

boldog szülinapot

dogum gunun kutlu olsun

49

Ukrán

boldog szülinapot

Z dnem narodzhennya

50

Vietnámi

boldog szülinapot

chúc mừng sinh nhật

játék szülinap gyerek ötletek tippek otthon zsúr kincskereső gyerekzsúr szülinapra szülinapi zsúr zsúrjátékok

2016\11\27

20 ötlet, hogyan tedd egyedivé gyermeked szülinapját

1. Szülinapos gyermeked ágyád töltsd tele lufikkal, amíg ő alszik! 

Fill your birthday kid's bedroom with balloons as they sleep.

Így már az ébredés is meglepetés lesz. Reggel nem fog hinni a szemének!

2. Meglepheted az ajtajára ragasztott "lufi lavinával".

You can also surprise them with a "balloon avalanche."

Tudni fogod, hogy felébredt, amikor hallod a hangos nevetést.

3. Írj Neki szülinapi üzenetet a fürdőszobai tükörre!

Write a birthday message on their bathroom mirror.

Biztos nagy meglepetés lesz! 

4. Meséld el Neki születése történetét!

Tell your kid the story of their birth.

Ez egy kedves módja, hogy emlékeztesd, mennyire szereted őt!

5. Varázsold a fürdőkádját szülinapi buli helyszínné!

 

Turn their bath into a party.

Igazán új élmény lesz a tisztálkodás is!

6. Ünnepeld a szülinapját egy egész héten át!

Celebrate a "birthday week."

Csinálj mindig valami egyszerűt, de szórakoztatót, menjetek el fagyizni, vagy sétálni a parkba iskola után, minden egyes nap vezesse fel a közelgő szülinapot!

7. Lepd meg szülinapos gyermekedet egy lufi koszorúval, amikor hazatér az iskolából!

Surprise your birthday kid with a balloon wreath when they come home from school.

Elkészítéséhez csak egy kis türelem és sok lufi szükséges.

8. Tartsatok szülinapi visszaszámlálást!

Have a birthday countdown.

Ez kicsiknek és nagyoknak is jó móka lehet. A kicsik még nem tudják pontosan mikor is van a szülinapjuk, készüljünk rá!  A nagyokat a visszaszámlálás még izgatottabbá teszi, a nagy nap előtt!

9. Szolgálj fel különleges szülinapi reggelit, szülinapi gyertyával!

Serve up a special breakfast with a birthday candle.

Máris jól kezdődik a nap!

10. Szolgáld fel Neki az ételt szülinapi tányéron!

Serve your kid's food on a special birthday plate.

Olcsón megveheted bárhol, vagy ha kreatív vagy, magad is készíthetsz egyet.

11. Autós üzenettel bíztathatsz mindenkit, hogy köszöntse fel csemetédet!

Encourage your fellow drivers to wish your kid a happy birthday.

A kicsik nagyon fognak örülni a különleges figyelemnek, a nagyoknál esetleg zavarbaejtő lehet.

12. Készíttess Neki, különleges szülinapi pólót!

Present your kid with a special birthday shirt to wear.

Ez a különleges emlék megmarad Számára később is.

13. Adj Neki vicces szülinapi kitűzőt!

A fun alternative to a birthday shirt is a birthday button.

 

Itt is elkezdődhet már korábban a visszaszámlálás is!

14. Mérd meg gyermeked magasságát a szülinapján, teremts ebből hagyományt!

Make it a tradition to measure your kid's height on their birthday.

Izgalmas lesz végigkövetni, hogy mennyit nőtt évről-évre.

15. A család összes tagja mondja el a szülinaposnak, hogy mit szeret benne!

Have everyone in your family tell the birthday kid what they love about them.

Ezzel ég közelebb hozhatod a szülinapost a szeretteihez.

16. Csomagold be a tízóraiját egyedi szalvétába!

Individually wrap the items in your birthday kid's lunch.

Szerezz neki pár vidám percet nap közben is!

17. Készíts Neki különleges szülinapi trónt!

Designate a chair of honor for your birthday kid.

Nem kell más csak egy szék, no meg ki kézügyesség!

18. Készíts Neki szülinapi koronát!

Present your kid with a birthday crown.

Érezze, hogy különleges, persze nem csak ezen a napon!

 

19. Állíts össze egy vetítést az elmúlt év képeiből!

Make a photo slide show of the last year starring your birthday kid.

Jó élmény lesz együtt feleleveníteni a boldog pillanatokat!

20. Lepd meg szülinapi kincskereső játékkal!

Hide a present and give your birthday kid clues to find it.

 

játék születésnap szülinap zsúr gyerekeknek kincskereső szülinapi gyerekzsúr szülinapi buli zsúrjátékok